Gezin Coenraad Hagen en Geesje Post

Coenraad Hagen

Geboren 5 januari 1894, Hoogeveen
Overleden
Gehuwd 25 januari 1913, Hoogeveen
Gescheiden 12 februari 1916, Hoogeveen (vonnis Assen)
Ouders: Coenraad Hagen en Gesina Hekhuis
Bakker, reiziger

Geesje Post

Geboren 18 december 1890, Hollandscheveld (Hoogeveen)
Gehuwd 25 januari 1913, Hoogeveen
Gescheiden 12 februari 1916, Hoogeveen (vonnis Assen)
Ouders: Stoffer Post en Trijntje Kaptein
Dienstbode


 

 
Geen kinderen bekend
 

 



Toon drie generaties
Naar de persoonsindex
Naar het trefwoordenregister


Coenraad Hagen staat in de huwelijksakte van 1913 met Geesje Post nog genoemd als bakker. Hij werkte toen waarschijnlijk in de banketbakkerij van zijn ouders. Zijn vader en moeder overleden beide in de loop van 1913, vader in mei en moeder in augustus. Coenraad heeft de bakkerij toen voortgezet, want in de Hoogeveensche Courant verscheen op 18 oktober 1913 een artikel over een nieuw soort gebak, in de handel gebracht door dhr. Hagen: Hoogeveensche turfjes. In de uitgave van 11 april 1914 maakt de krant melding van het feit dat Coenraad Hagen een verzoek tot vergunning indiende voor de verkoop van sterke drank voor perceel wijk B no. 416. Coenraad is vanaf die tijd ook als tapper actief geweest. Dat heeft echter niet lang geduurd.

Bij de scheiding in 1916 wordt als beroep 'reiziger' vermeld. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Coenraad een groot deel van zijn leven in Nederlands-Indie gezeten heeft.

Coenraad is later hertrouwd met Eef. Voorjaar 1940 waren ze met verlof terug in Nederland. Ze woonden toen tijdelijk in een geleend huis in Brummen, waarvan de eigenaar tijdelijk hun huis in Indie bewoonde. Door het uitbreken van de tweede wereldoorlog konden ze niet terug naar Nederlands-Indie.

Coenraad en Eef hadden twee kinderen, Wim en Els.

Na haar scheiding hertrouwde Geesje met Jan Snijder uit Leeuwarden.



Bronnen: www.historischekringhoogeveen.nl, Gez. archiefinstellingen
Laatst gewijzigd op 21 februari 2015.